VEBINARI

NAŠI VEBINARI

RADIONICA 1

Kako preživeti razgovor za posao?

Paragraf o predavaču:

Đorđe Maričić se školovao i tražio poslove u Srbiji, Austriji i Americi sve dok 2011. godine u Beogradu nije osnovao firmu Maverik Konsalting. Đorđe je visoko motivisani preduzetnik i trener sa iskustvom u obuci malih i velikih grupa u različitim industrijama. Uspešno koristi obrazovne teorije i metodologije za dizajniranje, razvoj i pružanje programa obuke koji ubrzavaju performanse i profitabilnost. Đorđe je završio komunikologiju i nemački jezik, jedan je od 7 NBI Master trenera u Evropi.

Najava:
Da li ste ikada osetili tremu pre ili za vreme razgovora za posao? Niste jedini. Na radionici ćete saznati šta je pomoglo Đorđu da dođe do radnog mesta u Srbiji i Americi i da li i danas oseća tremu kada treba da dobije posao za svoju firmu.

Dodatno ćete čuti kako preživeti razgovor za posao i kako da se pripremite. Za početak savetujemo da pripremite papir, olovku i osigurate dobru internet konekciju kao i par pitanja koja vas najviše muče. Na radionici će Đorđe sa vama podeliti kako da se predstavite u 60 sekundi i ukaže na ključne razlike između uživo i online razgovora za posao.

Vidimo se 20. maja u 11.00 časova na virtuelnom Sajmu zapošljavanja!

Pogledajte snimak radionice:

Odgovori na pitanja:

Odgovore na pitanja postavljena tokom radionice možete pogledati i preuzeti ovde.

RADIONICA 2

Moja prava prilikom zasnivanja radnog odnosa

Paragraf o predavaču:

Advokat Nataša Cimbaljević bavi se advokatskom profesijom od 2014. godine. Nakon položenog pravosudnog ispita opredelila se za karijeru u advokaturi, počevši da radi u kancelariji koja se pretežno bavi radnim i privrednim pravom, nakon čega je 2019. godine otvorila svoju advokatsku kancelariju u Beogradu. Pored radnog prava, advokat Nataša Cimbaljević pruža usluge iz različitih pravnih oblasti, a uz to je i licencirani medijator i master prava.

Najava:
Na radionici koja je posvećena radnim pravima saznaćete, između ostalog, koja su Vaša prava i obaveze prilikom zapošljavanja kao i šta je poslodavac dužan da uradi i obezbedi ovom prilikom. Od advokata Nataše Cimbaljević ćete dodatno čuti šta sadrži ugovor o radu i na šta treba obratiti pažnju prilikom potpisivanja istog, kao i koje su to vrste ugovora o radu i šta podrazumeva rad van radnog odnosa.

Vidimo se 20. maja u 13.00 časova na virtuelnom Sajmu zapošljavanja!

Pogledajte snimak radionice:

Odgovori na pitanja:

Odgovore na pitanja postavljena tokom radionice možete pogledati i preuzeti ovde.

RADIONICA 3

Zeleni poslovi – potencijal Srbije u tranziciji na cirkularnu ekonomiju

Paragraf o predavaču:

Sanja Božić je viši savetnik u Kabinetu predsednika Privredne komore Srbije i angažovana je na poslovima Centra za zaštitu životne sredine. Radila je na poslovima i projektima razvoja omladinskog preduzetništva, razvoju aplikacije za CE znak, smanjenju karbonizacije putem upravljanja otpadom od hrane kao i razvoju prve digitalne platforme za cirkularnu ekonomiju – CE HUB. Angažovana je i na praćenju sistematizacije rešenja o upravljanju otpadom. Trenutno radi na razvoju licenciranja Zelenih menadžera.

Bojan Gligić je regionalni menadžer kompanije Eso Tron koja je lider u regionu za neškodljivo zbrinjavanje neopasnog otpada putem tremana kojim se otpad pretvara u zelenu energiju uz značajno smanjenje emisije gasova sa efektom staklene bašte i ostvaruje pozitivan uticaj u borbi protiv globalnog zagrevanja. Bojan je zadužen za odnos sa klijentima i kreiranje održivih rešenja za upravljanje njihovim otpadom uz značajno smanjenje „CO2 footprint-a“ koji industrija i ostali privredni subjekti stvaraju. Aktivno sarađuje sa kompanijama iz Slovenije, Austrije, Italije, Mađarske, Nemačke i svim zemljama regiona.
Tim kompanije Eso Tron kojeg je Bojan predstavljao, 2019. godine osvojio je prestižnu nagradu Ujedinjenih Nacija u sklopu projekata „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“, realizovanog u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i predstavništvom UNDP-a u Srbiji.

Najava:
Na radionici koja je posvećena zelenim poslovima saznaćete šta podrazumevamo pod zelenim poslovima kao i koja su zanimanja i veštine potrebna za ovu kategoriju poslova. Ako ste poslodavac moći ćete da čujete šta „zeleni posao“ znači u kontekstu vašeg poslovanja, kako da nađete stručni kadar, kao i preporuke sa zelenim zapošljavanjem u kontekstu nacionalne politike, zaštite životne sredine i potencijalne konkurentnosti na tržištu.

Vidimo se 20. maja u 14.00 časova na virtuelnom Sajmu zapošljavanja!

Pogledajte snimak radionice:

Odgovori na pitanja:

Odgovore na pitanja postavljena tokom radionice možete pogledati i preuzeti ovde.