ВЕБИНАРИ

НАШИ ВЕБИНАРИ

РАДИОНИЦА 1

Како преживети разговор за посао?

Параграф о предавачу:

Ђорђе Маричић се школовао и тражио послове у Србији, Аустрији и Америци све док 2011. године у Београду није основао фирму Маверик Консалтинг. Ђорђе је високо мотивисани предузетник и тренер са искуством у обуци малих и великих група у различитим индустријама. Успешно користи образовне теорије и методологије за дизајнирање, развој и пружање програма обуке који убрзавају перформансе и профитабилност. Ђорђе је завршио комуникологију и немачки језик, један је од 7 НБИ Мастер тренера у Европи.

Најава:
Да ли сте икада осетили трему пре или за време разговора за посао? Нисте једини. На радионици ћете сазнати шта је помогло Ђорђу да дође до радног места у Србији и Америци и да ли и данас осећа трему када треба да добије посао за своју фирму.

Додатно ћете чути како преживети разговор за посао и како да се припремите. За почетак саветујемо да припремите папир, оловку и осигурате добру интернет конекцију као и пар питања која вас највише муче. На радионици ће Ђорђе са вама поделити како да се представите у 60 секунди и укаже на кључне разлике између уживо и онлине разговора за посао.

Видимо се 20. маја у 11.00 часова на виртуелном Сајму запошљавања!

Погледајте снимак радионице:

Одговори на питања:

Одговоре на питања постављена током радионице можете погледати и преузети овде.

РАДИОНИЦА 2

Моја права приликом заснивања радног односа

Параграф о предавачу:

Адвокат Наташа Цимбаљевић бави се адвокатском професијом од 2014. године. Након положеног правосудног испита определила се за каријеру у адвокатури, почевши да ради у канцеларији која се претежно бави радним и привредним правом, након чега је 2019. године отворила своју адвокатску канцеларију у Београду. Поред радног права, адвокат Наташа Цимбаљевић пружа услуге из различитих правних области, а уз то је и лиценцирани медијатор и мастер права.

Најава:
На радионици која је посвећена радним правима сазнаћете, између осталог, која су Ваша права и обавезе приликом запошљавања као и шта је послодавац дужан да уради и обезбеди овом приликом. Од адвоката Наташе Цимбаљевић ћете додатно чути шта садржи уговор о раду и на шта треба обратити пажњу приликом потписивања истог, као и које су то врсте уговора о раду и шта подразумева рад ван радног односа.

Видимо се 20. маја у 13.00 часова на виртуелном Сајму запошљавања!

Погледајте снимак радионице:

Одговори на питања:

Одговоре на питања постављена током радионице можете погледати и преузети овде.

РАДИОНИЦА 3

Зелени послови – потенцијал Србије у транзицији на циркуларну економију

Параграф о предавачу:

Сања Божић је виши саветник у Кабинету председника Привредне коморе Србије и ангажована је на пословима Центра за заштиту животне средине. Радила је на пословима и пројектима развоја омладинског предузетништва, развоју апликације за ЦЕ знак, смањењу карбонизације путем управљања отпадом од хране као и развоју прве дигиталне платформе за циркуларну економију – ЦЕ ХУБ. Ангажована је и на праћењу систематизације решења о управљању отпадом. Тренутно ради на развоју лиценцирања Зелених менаџера.

Бојан Глигић је регионални менаџер компаније Есо Трон која је лидер у региону за нешкодљиво збрињавање неопасног отпада путем тремана којим се отпад претвара у зелену енергију уз значајно смањење емисије гасова са ефектом стаклене баште и остварује позитиван утицај у борби против глобалног загревања. Бојан је задужен за однос са клијентима и креирање одрживих решења за управљање њиховим отпадом уз значајно смањење „ЦО2 фоотпринт-а“ који индустрија и остали привредни субјекти стварају. Активно сарађује са компанијама из Словеније, Аустрије, Италије, Мађарске, Немачке и свим земљама региона.
Тим компаније Есо Трон којег је Бојан представљао, 2019. године освојио је престижну награду Уједињених Нација у склопу пројеката „Локални развој отпоран на климатске промене“, реализованог у сарадњи са Министарством заштите животне средине и представништвом УНДП-а у Србији.

Најава:
На радионици која је посвећена зеленим пословима сазнаћете шта подразумевамо под зеленим пословима као и која су занимања и вештине потребна за ову категорију послова. Ако сте послодавац моћи ћете да чујете шта „зелени посао“ значи у контексту вашег пословања, како да нађете стручни кадар, као и препоруке са зеленим запошљавањем у контексту националне политике, заштите животне средине и потенцијалне конкурентности на тржишту.

Видимо се 20. маја у 14.00 часова на виртуелном Сајму запошљавања!

Погледајте снимак радионице:

Одговори на питања:

Одговоре на питања постављена током радионице можете погледати и преузети овде.